Archive for March 2012

Passive Port Range in Proftpd

If you want to enable the Passive Port Range for Proftpd on  your server then  follow the below steps ::

open  the /etc/proftpd.conf and add the Passive Port range anywhere in between the global directive.

example ::

 

[email protected][#]  /etc/proftpd.conf
<Global>
.....
.....
PassivePorts 30000 65000
</Global>

Once done that restart proftpd service on  the server .

Additionally,  you have to open  the same port range “30000 65000” in  the server firewall as well.

 

For more information regarding this refer the URL  :: http://proftpd.org/docs/directives/linked/config_ref_PassivePorts.html.

 

That’s all.

 

Script timed out before returning headers

Some times , it happens that your domain start  throwing 500 Internal Server Error all of a sudden and when you check  the apache error logs for that domain  you will get  the below errors in  the error logs    :::  Script timed out before returning headers 

 

And looking at the error, it seems the problem is with  the PHP  “max_execution_time”  variable setting and you have tried increasing  the max_execution_time value to a relatively higher value but it’s still showing the 500 Internal Server Error and now started to wonder how do I get rid of this problem then don’t panic because this can simply be resolved by following the below simple fix :

 

Login  to WHM >> Main >> Service Configuration >> Apache Configuration >> Global Configuration

and then set the “Timeout ” variable value to a litter higher value.

 

That’s all you are done.

 

 

 

There was an error sending your message: sendmail returned error code 111

If you are getting the error ::  There was an error sending your message: sendmail returned error code 111  while sending email  from webmail in Plesk then  don’t panic as this can  simply be resolved by following the below steps ::

 

1 >  Take complete backup of qmail  and queue folder

 

[email protected][#] cp -pr /var/qmail /var/qmail-ori
[email protected][#] cp -pr /var/qmail/queue /var/qmail-queuebackup

2 >  copy qmail-local , qmail-remote , qmail-queue from qmail-local.moved , qmail-remote.moved , qmail-queue.moved

 

[email protected][#] cd /var/qmail/bin
[email protected][#] cp -p qmail-local.moved qmail-local
[email protected][#] cp -p qmail-remote.moved qmail-remote
[email protected][#] cp -p qmail-queue.moved qmail-queue

3 >  Now kill  all  the exiting connections for qmail-remote qmail-queue qmail-local

 

[email protected][#] killall qmail-remote qmail-queue qmail-local

4 >  finally restart the qmail  service

 

[email protected][#]   /etc/init.d/qmail restart

Now,  try  to send emails from  webmail , it will work fine now.

Note :: If you lost all  the messages in  the queue after performing the above steps then just copy the queue backup taken in  the first step.